Patates Yataklı Mantar Sote
Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Patates harcı için ;
- 5-6 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri yada köy peyniri (ben Erzurum köy peyniri kullandım)
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Baharat
Sote için;
- 300-350 gr kadar tavuk göğsü ( göz kararı bir avuç kullandım)
- 5-6 orta uzunluk mantar
- 1 orta uzunluk soğan
- Bir yemek kaşığı salça
- 4-5 adet kıl biber (herhangi bir yeşil biberde olur)
- 3 adet domates
Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri düdüklü de 20 dk haşlamaya bırakalım.
- Sote için eti tavaya alıp pişirelim, suyunu çekince üzerine yağ gezdirip ince doğranmış biber ve soğanı da içine atıp pişirelim.
- Salçamızı atıp karıştıralım.
- Yine küp doğranmış mantarları ekleyip bir iki defa çevirince, küp doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte mantarın suyunu verip çekmesi için pişmeye bırakalım.
- En son baharatlarını ekleyip kapatalım.
- Haşlanmış patatesi bir kaba alıp, içine peyniri ekleyip yeterlice ezelim.
- Sütü ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
- Fırın tepsisini yağlayıp istediğimiz biçimi verip ortasını tabak halinde açıp sotemizi yerleştirelim.
- Üzerine rendelenmiş köy peyniri yahut rendelenmiş kaşar serpelim peynir eriyene kadar evvelce ısıtılmış 190° fırında pişirin.
Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








