Patates Yataklı Mantar Sote

Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

Patates harcı için ;

  • 5-6 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri yada köy peyniri (ben Erzurum köy peyniri kullandım)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Baharat

Sote için;

  • 300-350 gr kadar tavuk göğsü ( göz kararı bir avuç kullandım)
  • 5-6 orta uzunluk mantar ‍
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • 4-5 adet kıl biber (herhangi bir yeşil biberde olur)
  • 3 adet domates

Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri düdüklü de 20 dk haşlamaya bırakalım.
  2. Sote için eti tavaya alıp pişirelim, suyunu çekince üzerine yağ gezdirip ince doğranmış biber ve soğanı da içine atıp pişirelim.
  3. Salçamızı atıp karıştıralım.
  4. Yine küp doğranmış mantarları ekleyip bir iki defa çevirince, küp doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte mantarın suyunu verip çekmesi için pişmeye bırakalım.
  5. En son baharatlarını ekleyip kapatalım.
  6. Haşlanmış patatesi bir kaba alıp, içine peyniri ekleyip yeterlice ezelim.
  7. Sütü ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
  8. Fırın tepsisini yağlayıp istediğimiz biçimi verip ortasını tabak halinde açıp sotemizi yerleştirelim.
  9. Üzerine rendelenmiş köy peyniri yahut rendelenmiş kaşar serpelim peynir eriyene kadar evvelce ısıtılmış 190° fırında pişirin.

Patates Yataklı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta
Çiğköfte
Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Tavada Pizza
Hdabla | © 2025 |