Sebzeli Makarna

Sebzeli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gr sebzeli makarna (1 paket)
  • 1 yemek kaşığı tuz (başlarken)
  • 1 çay kaşığı tuz ( pişirirken)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru nane yahut kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su (süzdükten sonra)
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)

Sebzeli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Paketin tamamını kaynar suyun içine dökün.
  2. Suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Paketin üzerinde yazan pişirme müddetine uyun (12 dakika).
  3. Haşlanmış makarnayı süzün. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin.
  4. Tencerede yağları eritin. Baharatları ekle karıştırın. Makarnayı ekleyin 1-2 dakika harmanlayın güzelce karıştır8ın ısıtın. Afiyet olsun 🩷.

Sebzeli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu
Fırında Sigara Böreği
Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif)
Tavuklu Sultan Kebabı
Beyaz Tarhana
Hdabla | © 2025 |