Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)

Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 pk kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayır)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 20 yemek kaşığı un

İç harç için;

  • Dilediğiniz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Çörekotu
  • 1 yumurta sarısı

Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt ve sıvı yağı kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Ardından kuru gereçleri ve unun yalnızca 10 yemek kaşığı kadarını ekleyip homojen cıvık hamur elde edilene kadar karıştırıyoruz.
  3. Bu etaptan sonra unu denetimli şekilde(önce kalan unun 5 yemek kaşığı kadarını daha sonra kalan kısmını) ek ederek yoğurma sürecine başlıyoruz.
  4. Hamuru hazırladıktan sonra kenara alıyoruz.
  5. Ardından iç harcı hazırlayıp hamuru şekillendirmeye başlıyoruz.
  6. Şekillendirdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarısını ve çörekotunu ekleyip fırın tepsimize diziyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız alt üst ayarlı yüksek derecedeki fırınımıza pişmek üzere atıyoruz.
  8. 15 dk pişme müddeti oluyor varsayımı (fırına nazaran değişkenlik gösterebilir, denetim edin).Piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca afiyetle yiyebiliriz.

Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Pratik Kumpir
Tırnak Pide Tarifi (Lokantadaki Ekmekler Gibi)
Kabaklı Semizotu Yemeği
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Simit Böreği ( Simit Tadında )
Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |