Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kek için; 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları rendeleyip içine yaklaşık bir çay bardağı kadar şeker ekliyoruz, akabinde tarçın ekleyip ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Kek materyallerinin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  3. Keki yapmak için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz ,ardından öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Fırın tepsisine kavurduğumuz elmalı harcı seriyoruz güzelce.
  5. Elmaların üzerine kek karışımını döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında kekin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Üstü kızaran keki fırından çıkartıyoruz ve sarma sürecine geçiyoruz.
  8. Keki sararken elmalı kısım üste bakacak biçimde keki zıt çeviriyoruz ve sarıyoruz.
  9. Keki sararken keke dokunmamaya ihtimam gösterin yağlı kağıt ile sarın aksi taktirde kek elinize yapışabilir.
  10. Sardıktan sonra keki dilimleyip servis edebiliriz afiyet olsun.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Damla Tatlısı
Vişneli Karpatka Pastası
Peynirli Çıtır Börek
İçli Köfte
Gülen Tabak (Smoothie Bowl)
Hdabla | © 2025 |