Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç (yıkanmış)
  • 3 adet kuru soğan (ince ince doğranmış)
  • 3 adet domates (küçük küçük doğranmış, kabukları kapakta kullanılacak)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 litre kaynamış su
  • 1 limon (yarısı küçük doğranıp üste konulcak yarısının suyu kullanılacak)

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber yıkanır içi dikkatlice oyulur (biber oyucu ile yoksa tatlı kaşığı yardımıyla ya da elle).
  2. Doğranmış soğan, domates, maydanoz, yıkanmış pirinç, baharatlar, salça, zeytinyağı hepsini kaba koy güzelce karıştır.
  3. Harcı biberlerin içine doldur (tepeleme değil az boşluk kalsın) tencereye dik olacak halde dizin.
  4. Domatesle biberlere kapak yapın.
  5. Maydanoz saplarını üzerine koyun.
  6. Üzerine ufak doğranmış limonları kabukları ile koyun. Başka yarısının suyunu gezdirin.
  7. Tuz, zeytinyağı ekle üzerinde gezdirin.
  8. Dolma taşı ekleyip koyun biberlerin üzerine yoksa tabak da olur ve tencerenin kapağını kapatın 1 saat kısık ateşte pişirin.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek
Üzümlü Cevizli Kek
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Buzlukta Muska Böreği
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Mini Cheesecake
Hdabla | © 2025 |