Elmalı Minnak Kurabiye

Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket pudra şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığı ucu ile karbonat
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel elmalarımızı hazırlayarak başlayalım elmaların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim ve tavayı alalım toz şekeri de üzerine ekleyelim.
  2. Bir yemek kaşığı tarçınla bir arada elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Elmalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım akabinde vanilyayı ekleyip karıştıralım ve bir köşede soğuması için bekletelim.
  4. İlk evvel sıvı yağ, tereyağı ,yoğurt ve pudra şekerini homojen bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
  5. Pudra şekerinden bir yemek kaşığı kadar ayıralım üzerini süslemek için.
  6. Homojen bir kıvama gelen materyallerimizi kabartma tozu karbonat ve un ekleyerek yoğuralım.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  7. Daha sonra hamurdan büyük bir kesim kopartıp merdane yardımı ile açalım.
  8. Küçük kesimlere bölerek kruvasan üzere iç materyali koyarak saralım.
  9. Fırın tepsimize dizip 175 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri çok kararmadan çıkartalım.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapabiliriz.
  11. Şekil olarak büsbütün size kalmış ben turta biçiminde de yaptım minik lokmalık olarak da yaptım büsbütün hayal gücünüze bağlı afiyet şifa olsun.

Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağlı Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Havuç Çorbası
Hindi Kapama
Peynirli Poğaça (Videolu)
Demir Deposu Bebek Yemeği
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |