Elmalı Minnak Kurabiye
Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket pudra şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığı ucu ile karbonat
- Alabildiği kadar un
İç harcı için;
- 4 orta uzunluk elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel elmalarımızı hazırlayarak başlayalım elmaların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim ve tavayı alalım toz şekeri de üzerine ekleyelim.
- Bir yemek kaşığı tarçınla bir arada elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Elmalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım akabinde vanilyayı ekleyip karıştıralım ve bir köşede soğuması için bekletelim.
- İlk evvel sıvı yağ, tereyağı ,yoğurt ve pudra şekerini homojen bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Pudra şekerinden bir yemek kaşığı kadar ayıralım üzerini süslemek için.
- Homojen bir kıvama gelen materyallerimizi kabartma tozu karbonat ve un ekleyerek yoğuralım.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Daha sonra hamurdan büyük bir kesim kopartıp merdane yardımı ile açalım.
- Küçük kesimlere bölerek kruvasan üzere iç materyali koyarak saralım.
- Fırın tepsimize dizip 175 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri çok kararmadan çıkartalım.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapabiliriz.
- Şekil olarak büsbütün size kalmış ben turta biçiminde de yaptım minik lokmalık olarak da yaptım büsbütün hayal gücünüze bağlı afiyet şifa olsun.
Elmalı Minnak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













