Hurmalı Kurabiye Tarifi
Hurmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 7 adet hurma
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Hurmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hurmaları çekirdeğinden ayıklayıp 5 dakika sıcak suda bekletiyoruz, cevizle birlikte robottan geçirip bir kenara alıyoruz .
- Hamuru yoğurmak için un hariç tüm hamur gereçlerini bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine azar azar un ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan cevizden küçük modüller koparıp elimizde yuvarlayıp bir çatal üzerinde bastırarak açıyoruz.
- Arasına çok az hurmalı harçtan koyup kapatıyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kızarmayacak biçimde pişiriyoruz.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Hurmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









