Hurmalı Kurabiye Tarifi

Hurmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 7 adet hurma
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

Hurmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları çekirdeğinden ayıklayıp 5 dakika sıcak suda bekletiyoruz, cevizle birlikte robottan geçirip bir kenara alıyoruz .
  2. Hamuru yoğurmak için un hariç tüm hamur gereçlerini bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  3. Üzerine azar azar un ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan cevizden küçük modüller koparıp elimizde yuvarlayıp bir çatal üzerinde bastırarak açıyoruz.
  5. Arasına çok az hurmalı harçtan koyup kapatıyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kızarmayacak biçimde pişiriyoruz.
  7. Fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hurmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kfc Tarzı Kızarmış Tavuk Tarifi – ( Amerikan Mutfağı ) (Videolu)
Karışık Meyveli Smoothie
Çanakta Tavuk Salatası
Yemede Yanında Yat Kara Şimşek (Yeşil Mercimek)
Bear Pancake
Pancarlı Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |