Yaprak Hengel

Yaprak Hengel Tanımı İçin Malzemeler

Hamurun gereçleri ;

  • 5 su bardağı un
  • 500 ml su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • 3 lt su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Yaprak Hengel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurla başlıyoruz 5 su bardağı unu derince bir kaba koyuyoruz.
  2. Üzerine bir yemek kaşığı tuzu ekliyoruz ,bir çukur açarız içine 500 ml suyu ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsünden biraz daha sert bir hamur elde etttikten sonra üstünü kapatıp buz dolabında 10 dk bekletiyoruz.
  3. Hamurumuz dinlendikten sonra dolaptan çıkartıp un serptiğimiz tezgahta yoğurduktan sonra iki bezeye bölüyoruz.
  4. Bezelerin üstünü örtüp dinlediriyoruz, böylelikle hamurumuz daha kolay açılacaktır.
  5. Bezelerimiz dinlenirken ocağa geniş bir tencereye 3 litre suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı tuz ekliyoruz.
  6. Dinlenen bezelerimizi merdane yardımıyla açıyoruz daha sonra oklava ile ne çok kalın ne çok ince bir yufka açıyoruz .
  7. Açtığımız yufkamızı fotoğraftaki üzere kesiyoruz ,kestiğimiz yaprak hengellerimizi kaynayan tuzlu suya atıyoruz ,yarım saat kaynatıyoruz hengellerimiz kaynayan suyun üzerine çıkınca yaprak hengellerimiz süzüyoruz.
  8. Süzdüğümüz yaprak hengellerimiz geniş bir tepsiye alıyoruz ,üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kavurduğumuz salçalı tereyağını da ekledikten sonra servise hazır afiyet olsun😋.

Yaprak Hengel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Arabaşı Hamuru
Elmalı Kurabiye
Tavuk Dürüm
Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)
Hdabla | © 2025 |