Salçalı Çörek
Salçalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
Arası için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Salçalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan bütün materyalleri karıştırın yoğurun ,ardından hamurun üzerini örtüp 1 saat sıcak bi yerde bekletin.
- Bu ortada salçalı sosu hazırlayın, salça, tereyağı ,tuz, karabiber ve kekik karıştırın.
- Hamurun mayası geldikten sonra hamuru hafif unlanmış tezgahda 1 santim kalınlığında olacak formda dikdörtgen açın.
- Ardından salçalı sosu her tarafına sürün.
- Sonra uzun kenarından rulo formunda sarın.
- Ardından hamuru 4 parmak eninde kesin sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
- Ardından üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp tekrar tepsi mayası için üzerini örtüp 1 saat bekletin.
- Sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Salçalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






