Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Karamel sosu için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Trileçe için derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, su, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
- Spatula yardımıyla kuru materyallerin sıvı gereçlerle birleşmesi için altan üstte gerçek daima olarak karıştırın.
- Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.
- Trileçenin pandispanyasını evvel 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
- Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. (eğer manda ve keçi sütü yoksa bu tanımın şerbetinin 1 litre inek sütüyle hazırlayabilirsiniz).
- Şekerini de kremayı da ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Bir köşede beklesin soğuk sütle hazırlıyoruz.
- Karameli için; başka bir sos tenceresinde toz şekeri denetimli olarak eritin.
- Üzerine tereyağını ekleyin.
- Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine sütlü şerbeti ekleyin ve sütü yeterlice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
- Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın.
- Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir katman halinde krem şantiyi yayın.
- Hazırlamış olduğunuz karameli de trileçenin üzerine güzelce yayın.
- Ardından dilimleyin ve soğuk olarak servis edin. Trileçe hazır. Afiyetler olsun!.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














