Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 3 adet köy biberi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası (ben domates tercih ettim)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4,5 su bardağı kaynar su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye alıp sırasıyla kuru soğan-sarımsak, biber ve domates olacak halde zerzevatları kavuruyoruz.
  2. Domates suyunu biraz saldıktan sonra kavrulan sebzelerin üzerine salçayı da ekleyip karıştırıp bu evrede baharatları da ekleyerek biraz daha kavuruyoruz ve bulguru ekleyip karıştırarak suyunu da ek ediyoruz.
  3. Pişirme kademesinde pirinç pilavından farklı olarak ateş daha yüksek düzeyde olmalı (orta-yüksek arası).
  4. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 15 dk dinlenme müddetinden sonra afiyetle yiyebiliriz.

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Gül Böreği
Portakallı Fındıklı Kek
Küçük Pankekler
Kolay Pankek Pasta
Hamsi Buğulama
Damla Çikolatalı Browni Kek
Hdabla | © 2025 |