Buz Gibi Yaz Çorbası

Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış bulgur
  • 1 çay bardağı firik bulgur
  • 1 buçuk su bardağı tam buğday haşlanmış makarna
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle materyalleri yıkayıp haşlıyoruz (ben mercimek hariç hepsini bir arada haşladım ).
  2. Haşlandıkdan sonra 5 dk soğuk suda beklettim.
  3. Sonrasında yoğurdu güzelce çırpıp içine suyunu süzdüğüm materyalleri ekledim ve 3 su bardağı soğuk su ekledim.
  4. En son tereyağını eritip sarımsak ve nane kavurup üzerine döktüm.

Not: içine birkaç kesim buz atınca ekstra soğuk oluyor tavsiye ederim.

Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oklahoma Usulu Smash Burger
Limonlu Cheesecake
Yağsız Unsuz Glutensiz Yulaf Pizza
Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar
Bayatlamayan Poğaça
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)
Hdabla | © 2025 |