Buz Gibi Yaz Çorbası
Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı haşlanmış bulgur
- 1 çay bardağı firik bulgur
- 1 buçuk su bardağı tam buğday haşlanmış makarna
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı nane
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle materyalleri yıkayıp haşlıyoruz (ben mercimek hariç hepsini bir arada haşladım ).
- Haşlandıkdan sonra 5 dk soğuk suda beklettim.
- Sonrasında yoğurdu güzelce çırpıp içine suyunu süzdüğüm materyalleri ekledim ve 3 su bardağı soğuk su ekledim.
- En son tereyağını eritip sarımsak ve nane kavurup üzerine döktüm.
Not: içine birkaç kesim buz atınca ekstra soğuk oluyor tavsiye ederim.
Buz Üzere Yaz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







