Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişirme yapacağımız derin bir tencerenin en altına yemeklik doğranan soğanları ekleyin.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan patatesler, daha sonra salça ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyin.
- Ayıklayıp doğradığımız fasulyeleri, en son yemeklik doğranmış domatesleri koyup, tuzunu şekerini ve yağını ekleyin.
- 1,5 su bardağı suyunu da ekleyip orta büyüklükteki ocağın altını kısık bir halde hiç karıştırmadan yavaş yavaş pişirelim. Oda sıcaklığında tüketelim.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






