Kıymalı Patates Çökertme

Kıymalı Patates Çökertme Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Üzeri için;

  • Bir tutam maydanoz
  • Bir kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kızartmak için;

  • Bir ölçü sıvı yağ

Kıymalı Patates Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz, servis tabağına alıyoruz.
  2. Üzerine sarımsak karışımı yoğurdu döküyoruz.
  3. Diğer taraftan kuru soğanı ince ince doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz .
  4. Üzerine sıvı yağ ve kıymayı ek edip bir ölçü kavuruyoruz, akabinde ince doğranmış domates ve sivri biberi ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  5. Ardından salça ve baharatları ek bir ölçü daha kavuruyoruz ,ilk sıcaklığı çıktığında patatesleri üzerine döküyoruz.
  6. En son üzerine ince kıyılmış maydanoz ek edip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Kıymalı Patates Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Yufka İle Unlu Sirkeli Çıtır Börek Tarifi (Videolu)
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Kahvaltılık Kaşarlı Sucuklu Ekmek
Burrito (Meksika Dürümü)
Tuzlu Kurabiyem
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |