Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ kuşkonmaz
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
Alt taban için:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazlar sert kısımları kesilir 3-4 e bölünür.
- Havuç, kapya biber, yeşil biber jülyen doğranır.
- Soğan piyazlık doğranır.
- Kabuğu soyulan domatesler iri iri doğranır.
- Tüm sebzeler baharat, tuz ve zeytinyağ ile harmanlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup 190 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Alt taban için yoğurtlar, tuz, rendelenmiş sarımsak konulup karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Fırından çıkarılan sebzeler ılıyınca yoğurtlu karışımın üzerine konulup servis yapılır.
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







