Çıtır Soslu Kanat (Videolu)
Çıtır Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanadı
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım kahve fincanı süt
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tepeleme salça
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
Üzerine;
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Çıtır Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatlarını bıçakla çizin.
- Yoğurt ,sıvı yağ ,süt, tuz, baharat ve bir diş sarımsağı rendeleyerek karıştıralım .
- Kanatları içerisine alıp güzelce karıştırıp ağzını kapatarak en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ,ben kalan sosun içerisine 2 adet iri doğranmış patates de ekledim çok yakışıyor .
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.
Çıtır Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












