Çikolatalı Puding Tarifi
Çikolatalı Puding Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çikolata
Çikolatalı Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü alalım, üzerine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ek edelim.
- Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ardından ocağımızı orta ateşte alalım ve yoğunlaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirmeye başlayalım.
- Pudingimizin pürüzsüz bir kıvamda olması ve pişerken tabanının tutmaması için daima karıştırmanız gerekiyor.
- Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olmaya başladığında bir kaç dakika daha pişirerek pudingi ocaktan alalım.
- Ardından vanilya ve tereyağını ek edelim.
- Mikser ile tereyağımız eriyinceye kadar bir kaç dakika çırpalım.
- Burada mikser yerine tel çırpıcı da kullanabilirsiniz. Ama mikser ile kıvamı çok daha hoş olacaktır.
- Hazır olan pudingimizi bir kepçe ile servis kaselerine boşaltalım, ben bu kullandığım kaselerden 4 adet elde ettim.
- Kullanacağınız kaselerin boyutuna nazaran bu sayı değişebilir.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına yerleştirip 1-2 saat dinlendiğimiz pudinglerimizi dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim.
Çikolatalı Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







