Çikolatalı Puding Tarifi

Çikolatalı Puding Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket çikolata

Çikolatalı Puding Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü alalım, üzerine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ek edelim.
  2. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Ardından ocağımızı orta ateşte alalım ve yoğunlaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirmeye başlayalım.
  4. Pudingimizin pürüzsüz bir kıvamda olması ve pişerken tabanının tutmaması için daima karıştırmanız gerekiyor.
  5. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olmaya başladığında bir kaç dakika daha pişirerek pudingi ocaktan alalım.
  6. Ardından vanilya ve tereyağını ek edelim.
  7. Mikser ile tereyağımız eriyinceye kadar bir kaç dakika çırpalım.
  8. Burada mikser yerine tel çırpıcı da kullanabilirsiniz. Ama mikser ile kıvamı çok daha hoş olacaktır.
  9. Hazır olan pudingimizi bir kepçe ile servis kaselerine boşaltalım, ben bu kullandığım kaselerden 4 adet elde ettim.
  10. Kullanacağınız kaselerin boyutuna nazaran bu sayı değişebilir.
  11. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına yerleştirip 1-2 saat dinlendiğimiz pudinglerimizi dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim.

Çikolatalı Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Sufle
Bayatlamayan Poğaça
Un Helvası
Ispanaklı Borcam Pastası
Hurmalı Toplar
Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |