Saray Helvası Tarifi
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 125 gram tereyağ yahut margarin eritilmiş
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı veya
- Kırık fındık
- Benmari yöntemi eritilmiş çikolata ( tercihen )
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavamızı ocağa alalım ve ısıtalım, daha sonra unumuzu ekleyip kısık ateşte 10 dk kokusu hafif çıkıncaya kadar kavuralım .
- Daha sonra pudra şekeri ve eritmiş olduğumuz tereyağı yahut margarin ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Bu kademede helvamız ıslak ve kum üzere olmalı 3-4 dk daha kavurup ocaktan alalım. Ve 22 cm kare yahut yuvarlak borcama sıcak helvamızı boşaltalım. Şayet büyük bir borcam kullanırsanız helvanız ince olur.
- Borcama boşalttığımız harcımızı bir spatula yahut kaşık yardımıyla bastırarak helvamızı sıkıştıralım.
- Daha sonra sıcak helvamızı dilediğiniz halde kesin ( kesinlikle helvamızı sıcakken keselim ) yoksa soğuduktan sonra helvamız sertleşir ve kesemezsiniz o yüzden sıcak iken keselim.
- Oda sıcaklığına gelen helvamızın üzerini streç sinema ile sararak buzdolabında 2 saat bekletelim mühlet sonunda servis ederken süslemek için de toz antep fıstığı yahut kırık fındık ile birlikte servis edebilirsiniz isterseniz de benmari metodu eritilmiş çikolata ile de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ♥️.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












