Saray Helvası Tarifi

Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ yahut margarin eritilmiş
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı veya
  • Kırık fındık
  • Benmari yöntemi eritilmiş çikolata ( tercihen )

Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavamızı ocağa alalım ve ısıtalım, daha sonra unumuzu ekleyip kısık ateşte 10 dk kokusu hafif çıkıncaya kadar kavuralım .
  2. Daha sonra pudra şekeri ve eritmiş olduğumuz tereyağı yahut margarin ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Bu kademede helvamız ıslak ve kum üzere olmalı 3-4 dk daha kavurup ocaktan alalım. Ve 22 cm kare yahut yuvarlak borcama sıcak helvamızı boşaltalım. Şayet büyük bir borcam kullanırsanız helvanız ince olur.
  4. Borcama boşalttığımız harcımızı bir spatula yahut kaşık yardımıyla bastırarak helvamızı sıkıştıralım.
  5. Daha sonra sıcak helvamızı dilediğiniz halde kesin ( kesinlikle helvamızı sıcakken keselim ) yoksa soğuduktan sonra helvamız sertleşir ve kesemezsiniz o yüzden sıcak iken keselim.
  6. Oda sıcaklığına gelen helvamızın üzerini streç sinema ile sararak buzdolabında 2 saat bekletelim mühlet sonunda servis ederken süslemek için de toz antep fıstığı yahut kırık fındık ile birlikte servis edebilirsiniz isterseniz de benmari metodu eritilmiş çikolata ile de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ♥️.

Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Tiramisu (Videolu)
Zeytinyağlı Enginar
Annemin Dillere Destan Erzurum Pişisi
Bademli Fıstıklı Kek
Çokk Pratik Lavaş Pizza
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği)
Hdabla | © 2025 |