Bamya Yemeği

Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Buzluktan 1 pk bamya
- 5 dilim domates
- Dana kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Sıvıyağ
Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kışlık için buzluğa attığımız bamyayı pişirmek için tencere de sıvı yağ ile etlerimizi kavuruyoruz.
- Yemeklik soğanları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Ardından domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekliyoruz. (buzluk için bamyanın yanına dilim domates de koyuyorum o domatesleri kullandım)
- Domatesler biraz suyunu bırakınca buzluktan çıkardığımız bamyaları buzunu hiç çözmeden tencereye atıyoruz ve 2 su bardağı kadar sıcak su eği yapıyoruz.
- Bamyalar pişince yarım limon suyu sıkalım ve 1 çay kaşığı şeker ile tuz ekleyip uygunca karıştıralım.
- 5 dakika kadar daha pişirelim su eği gerekirse yapalım ve ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
