Tiftikli Yoğurtlu Kabak

Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gr kadar et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 kase yoğurt
  • Nane
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 250 gr etimizi haşlıyoruz. ( açıkçası ben bir gün öncesinden haşlama yemeği yapmıştım oradan kalan etimi değerlendirdim lakin hoş bir yemek oldu 😏).
  2. 3 adet kabağımızı soyup dilimleyerek az zeytinyağı, tuz, nane ve pul biber ekliyerek airfryer de (fırındada yapabilirsiniz) 200 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz.
  3. Haşlanan etimizi tiftik tiftik yapıp tereyağı ve zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
  4. Üzerine kırmızı biber, nane, pul biber ve kekik, tuz ekliyoruz.
  5. 1 diş sarımsak rendeleyip etimize ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve suyumuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  6. 1 kase yoğurdumuza 2 diş sarımsak ekliyoruz.
  7. Pişen kabaklarımızı tabağımıza üzerine sarımsaklı yoğurt ve en son tiftikli etimizi de gezdirip bir hoş afiyetle yiyoruz. 🤗.

Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Bol Şerbetli Kabak Tatlısı
+7 Ay Kıymalı Sebze Çorbası
Rus Salatası
Kekli Kadayıf Tatlısı
Karamel
Hdabla | © 2025 |