Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi

Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna istediğiniz bir çeşit
  • 180 -200 gram kültür mantarı (isteğe nazaran istiridye mantarıda olur)
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış) yada 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 200 ml krema
  • Yarım çay bardağı makarna haşlama suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak makarnayı haşlayın.
  2. Sosu ne vakit yiyecekseniz o vakit yapınız yoksa sıcak olduğu vakit ve soğumuş olduğu zamanki lezzet birebir olmuyor.
  3. Mantarları güzelce yıkayın ve dilimleyin ve sonra tavaya yağları alın eritin.
  4. Mantarları 6-7 dakika kavurun ve üzerine kremayı ekleyin birde makarnayı pişirirken kenara yarım çay bardağı makarnanın pişirme suyundan ayırın onuda kremadan sonra ekleyin.
  5. 23 dakika pişirin ve sonra tuz ve karabiberi de ekleyin.
  6. 2-3 dakika da o denli pişirin makarnayı da üstüne ekleyin ve 3-4 dakika da o denli sos makarnayı kavrasın.
  7. Sonra direkt servis edin.

Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mücver
Pazı Mıhlama (Yöresel)
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Baharatlı Patates Tarifi
Hatay Kâğıt Kebabı (Çok Pratik Ve Lezzetli)
Sütlü Biber Kavurması
Sütlü Mantar Çorbası
Hdabla | © 2025 |