Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan büyük boy
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 400 gram kıyma
- 4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 8 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için;
- 1 su bardağı ay çiçek yağı
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber ( isteğe bağlı )
Süslemek için;
- Biber
- Domates (Tercihen maydanoz yahut kapya biberde kullanılabilir)
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarımızı çizgili formda soyup tuzlu suda bekletelim. ( yağ çekmemesi ve acılığı varsa çıkması için ).
- Patlıcanlarımız beklerken iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanlarımızı doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
- Soteleyelim kıymamızı ve sarımsağımı ekleyelim, suyunu salıp çekene kadar bekleyelim.
- Doğradığımız domates ve biberlerimizi ekleyelim ,son olarak salça ve baharatlarımızı ekleyim, 5 dakika kadar pişirelim.
- Patlıcanlarımızı sudan çıkarıp pak sudan geçirelim tuzlu kalmasın havlu kağıt yardımıyla suyunu alalım.
- Yağımızı uygun bi tavaya alalım patlıcanlarımızı kızgın yağda her yerı eşit bir formda kızartalım.
- Kızarmış patlıcanlarımızı uygun bir fırın tepsısıne alalım.
- İçlerini açalım. Harcımızla dolduralım.
- Salçalı sosumuzu hazırlayalım güzelce eşit bir biçimde 3 yemek kaşığı patlıcanlarımızın üstüne dökelim kalan sosu tepsimize döküp üzerini biber ve domatesle süsleyelim.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Afiyet olsun 💐.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














