Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)

Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg lahana
- 1 yemek kaşığı sofra tuzu
- 1 baş sarımsak
- 1 buçuk su bardağı sirke
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanayı ince bir biçimde doğrayalım .
- Üzerine sofra tuzu serpip ovalım.
- Hafif yumuşak bir hal alana dek ve turşu kabına evvel sarımsak serpelim, lahanayı ekleyelim, orta kısmada sarımsak ekleyelim ,bu biçimde dolduralım.
- Ayrı bir kapta suyunu hazırlayalım.
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu, limon, tuzu, sirke, su hepsini birlikte karıştıralım .
- Ekşisini ve tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz .
- Suyumuzu lahanaya ekleyip kapağını kapatın sırf birgün beklemeniz kâfi.
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






