Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)

Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg lahana
  • 1 yemek kaşığı sofra tuzu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 buçuk su bardağı sirke
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu

Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lahanayı ince bir biçimde doğrayalım .
  2. Üzerine sofra tuzu serpip ovalım.
  3. Hafif yumuşak bir hal alana dek ve turşu kabına evvel sarımsak serpelim, lahanayı ekleyelim, orta kısmada sarımsak ekleyelim ,bu biçimde dolduralım.
  4. Ayrı bir kapta suyunu hazırlayalım.
  5. 2 yemek kaşığı salamura tuzu, limon, tuzu, sirke, su hepsini birlikte karıştıralım .
  6. Ekşisini ve tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz .
  7. Suyumuzu lahanaya ekleyip kapağını kapatın sırf birgün beklemeniz kâfi.

Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Fasülye Salatası
Kabak Sarma
Kete
Soslu Balcan Kebabı
Şekerpare (Hindistan Cevizli)
Köz Patlıcan Ve Biber Yatağında Mantı
Hdabla | © 2024 |