Girit Tarhanası

Girit Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt (ekşitilecek)
  • 500 gram göce ( çekilmiş buğday)
  • 2 kg un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber domates püresi( isteğe bağlı)

Girit Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt 3 gün ekşimesi için bekletilir. İçine bir kaşık tuz atılır.
  2. 3 gün sonunda ekşiyen süt kaynaması için ocağa alınır kaynatılır.
  3. Renkli olmasını isteyenler için kaynadıktan sonra içine domates biber püresi istemeyenler bunu koymayabilir.
  4. Daha sonra göce ek edilir tuz karabiber konur karıştırılır göce yumuşaması için altı kapanır ve üstü kapatılarak sarılır yumuşasın diye(20 dakika kadar).
  5. Göcenin yumuşadığına emin olduktan sonra yavaş yavaş un ek edilerek büyük tahta kaşıkla un hazırladığımız karışıma yedirilir.
  6. Elimize yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra tarhanamız tabak büyüklüğünde açarak pak bir beze yayılır kuruması için sık sık çevirelim kurusun diye.
  7. Tarhana kendini çekmeye başladığında daha çabuk kuruması için ben küçük kesimlere ayırdım bu formda daha süratli kurudu.
  8. Daha sonra robottan geçirdim küçülttüm tekrar tıpkı beze yaydım 3-4 gün kuruması için bekledim ve topladım afiyet olsun.
  9. Daha fazla ölçüler yapmak isteyenler ölçüleri arttırabilir 5 kilo sütten yapmak isteyene 5 kilo un 5 kilo süt ı 1 kilo göce âlâ gelir.

Girit Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Ispanak Kavurması
Kaçamak (Muhacir Usulü)
Hamuru Tahinli Şerbeti Pekmezli Nevzine
En İyi Mantı Tarifi
Tuzlu Kurabiye
Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Hdabla | © 2025 |