Revani
Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için;
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaba 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri alarak çırpıyoruz.
- Ardından unu ,yoğurdu ,irmiği, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz. Kürdanla denetim ediyoruz.
- Şerbeti için 3 su bardağı tozşeker ve 3 su bardağı suyu ocağa alarak kaynatıyoruz. 1 dilim limon suyunu şerbete sıkıyoruz.
- Pişen revani kekinin birinci sıcağı çıktıktan sonra ılıyan şerbetimizi dilimlediğimiz kekin üstüne döküyoruz.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







