Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurtaları alalım ve köpürünceye kadar mikser ile çırpalım.
  2. Toz şekeri ekleyerek yüksek bölümde beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Mikserin evresini düşürerek sıvı yağ ve sütü ek edelim.
  4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sade kek hamurumuz hazır.
  5. Yarısını öteki bir kaba aktaralım ve ayırdığımız kısma kakao ek ederek karıştıralım.
  6. Kakaolu karışımımıza süt eği yaparak öbür hamur ile tıpkı kıvamda olmasını sağlayalım.
  7. Yağladığımız kek kalıbımıza evvel sade hamurumuzdan bir ölçü dökelim, akabinde kakaolu karışımdan da gezdirerek dökelim. Hamurlar bitene kadar bu formda devam edelim.
  8. Önceden ısıttığımız 175°c fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirelim. (pişirme sürelerimiz fırından fırına değişecektir denetimli ilerleyin lütfen).
  9. Kekimizi fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyelim.
  10. Daha sonra kalıptan çıkartarak dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü İçli Köfte
Sağlıklı Fındık Kreması
Lowcarb Ekmeği
Mükemmel Yaş Pasta
Ispanak Kol Böreği
Krepli Tavuk
Hdabla | © 2025 |