Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 baş sarımsak
  • Yeşil biber ( dileğe nazaran kırmızı biber, kuru soğanda eklenebilir)
  • 600 gram yağlı kıyma( kesinlikle yağlı olmalı)
  • Karabiber
  • Tuz ( öteki baharat ek etmiyoruz)
  • Arzuya nazaran üzerlerine kuyruk yağ parçaları
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (üzerine gezdirmek için)

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsiyi yağlayalım yada pişirme kağıdı serelim.
  2. Patlıcanları ister tek şerit kesip ister soymayıp, üç kısmını keserek diklemesine ortadan keselim.
  3. Daha sonra büyüklüğüne nazaran ortadan ikiye keselim tuzlayalım.
  4. Diğer sebzeleride kesip tuzlayalım.
  5. Tepsinin ortası boş kalacak biçimde kenar kısımlara zerzevatları dizelim orta kısmına kıymayı ek edip tuz be karabiber ile karıştıralım.
  6. Üzerine bastırarak tepsinin ortasına yayalım.
  7. Üzerine kuyruk yağ ve sıvı yağ ek edelim 220 derecede 1 saate yakın pişirelim lavaş ile servis edelim. Afiyet olsun 🤤.

Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk (8+ Ay)
Zebra Kek
Kremalı Borcam Pastası
Fırında Sebze
Puf Poğaça ️
Dereotlu Puf Puf Pişi
Hdabla | © 2025 |