Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 baş sarımsak
- Yeşil biber ( dileğe nazaran kırmızı biber, kuru soğanda eklenebilir)
- 600 gram yağlı kıyma( kesinlikle yağlı olmalı)
- Karabiber
- Tuz ( öteki baharat ek etmiyoruz)
- Arzuya nazaran üzerlerine kuyruk yağ parçaları
- 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (üzerine gezdirmek için)
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsiyi yağlayalım yada pişirme kağıdı serelim.
- Patlıcanları ister tek şerit kesip ister soymayıp, üç kısmını keserek diklemesine ortadan keselim.
- Daha sonra büyüklüğüne nazaran ortadan ikiye keselim tuzlayalım.
- Diğer sebzeleride kesip tuzlayalım.
- Tepsinin ortası boş kalacak biçimde kenar kısımlara zerzevatları dizelim orta kısmına kıymayı ek edip tuz be karabiber ile karıştıralım.
- Üzerine bastırarak tepsinin ortasına yayalım.
- Üzerine kuyruk yağ ve sıvı yağ ek edelim 220 derecede 1 saate yakın pişirelim lavaş ile servis edelim. Afiyet olsun 🤤.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










