Dereotlu Kıyır Kurabiye
Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı(aklar üzerine kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu ince kıyılmış
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yağımızı yoğurma kabına alalım.
- Üzerine un ve dereotu hariç bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Ardından un ve dereotunu da ek edip yoğuralım.
- Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olacak.
- Ardından orta kalınlıkta kare yapalım küpler halinde kesip form verelim.
- Üzerlerine yumurta akı sürüp susam dökelim.
- Ardından fırın tepsimize yerleştirip 175 derecede yeterlice kızarana kadar pişiriyoruz.
Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















