Balık Biber Turşusu

Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo balık biber
  • Yarım su bardağı sirke
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4-5 diş sarımsak

Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öncelikle biberlerimizi yıkayıp közleyelim.
  2. Sarımsağı soyalım.
  3. Ayrı bir tencerede sıvıyağ, sirke ,su ,limon tuzu ve turşu tuzumuzu kaynatalım.
  4. Közlenmiş olan biberleri ve soyulan sarımsakları kavanozlara dolduralım.
  5. Üzerine kaynattığımız sirke karışımını dökelim.
  6. Kavanozun kapağını kapatıp aksi çevirelim.
  7. Turşumuz hazır afiyet olsun.

Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Biber Kavurması
Tavuklu Mantarlı Rulolar (Videolu)
Baharatlı Patlamış Mısır
Sufle
Mayasız Pamuk Poğaça
Manisa’nın Top Topu Çorbası
Hdabla | © 2025 |