Krem Karamelli Kek
Krem Karamelli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için;
- 1 çay bardağı toz şeker
Krema için;
- 500 ml süt (2.5 su bardağı süt)
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 bir paket vanilya
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Krem Karamelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel karameli yapalım tavada toz şekeri eritip karıştırarak eritelim. Kek kalıbına her tarafına gelecek formda dökelim.
- Kreması için süt ,yumurta ,vanilya, limon kabuğu rendesi ekleyip düzgünce çırpalım (çok köpürmesine gerek yok karışması yeterlidir) karışımı kek kalıbına yani karamelin üzerine dökelim.
- Kek için toz şeker, yumurta, rengi değişip köpürene kadar düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpalım.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu, un, ek edip karıştıralım.
- Kek kalıbına (sıvı krem karışımın) üzerine dökelim bu kademede korkmanıza gerek yok evvel karışmış üzere dursa da piştikten sonra birbirinden ayrılacaktır.
- Tepsiye su doldurup kek kalıbını ortasına yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirelim kürdan batıralım hamur kalıntısı yoksa pişmiştir.
- Krem karamelli kek en az 8 saat dinlenmelidir vaktiniz varsa bir gece evvelden hazırlayıp buzdolabında dinlendirin uygunca dinlenen keki karşıt çevirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Krem Karamelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











