Et Sote
Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 3 orta uzunluk soğan
- 3 ort uzunluk pembe domates
- 2 orta uzunluk kapya biber
- 3 büyük çarliston biber
- 2 büyük sivri biber
- 1 çay bardağı ayçiçek yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çeken ete küp küp doğradığımız soğanı,biberi ve ayçiçek yağını ekliyoruz.
- Soğan ve biberler biraz öldükten sonra salça, tereyağ ve domatesi katıyoruz.
- Tereyağ eriyince tuz da atıp karıştırıp kapağını kapatıp kendi haline bırakıyoruz.
Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











