Patatesli Biberli Bulgur Pilavı

Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1–2 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
  • 2 orta uzunluk patates (küçük küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su (veya et/tavuk suyu)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran ayarlanır)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı: ½ çay kaşığı pul biber
  • Kimyon yahut kuru nane

Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ince doğra, kırmızı biberleri temizleyip küçük küp yahut jülyen doğra. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğra.
  2. Bulguru yıka süz ve beklet. Suyu kaynatmaya başla.
  3. Orta uzunluk tencereyi orta ateşte ısıt, 3 yemek kaşığı sıvı yağı koy.
  4. Doğranmış soğanı ekle, şeffaflaşana kadar 3–4 dakika kavur.
  5. Kırmızı biberleri ekle, 2–3 dakika daha sotele (biberler yumuşasın).
  6. Küp patatesleri tencereye ek et, üzerine yarım çay kaşığı tuz serpiştirip 5–6 dakika aralıklı karıştırarak yavaşça kızarana/ yumuşayana kadar pişir.
  7. Domates salçasını ekle, 1–2 dakika karıştırarak çiğ kokusu gidene dek kavur.
  8. Bulguru ekle, 1 dakika boyunca tüm gereçlerle karıştırıp bulgurun yağ ve salçayı çekmesini sağla.
  9. Kaynar suyu dikkatlice ekle. Kalan tuzu, karabiber ve dileğin diğer baharatları ekle. Karıştır.
  10. Su kaynadığında altını en kısığa al, kapağı kapat ve 12–15 dakika suyunu çekene kadar pişir.
  11. Ocağı kapat, kapağı açmadan 7–10 dakika demlensin.
  12. Son olarak kapağı aç, çatalla yavaşça havalandırıp karıştır. Servis tabağına aldığında, üzerine isteğe nazaran zeytinyağı yahut tereyağı gezdirip, kıyılmış maydanoz serpebilirsin. Afiyet olsun.

Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Glutensiz Peynirli Poğaça
Köfteli Patates
Islak Kek Tadında Enfes Kakaolu Kek
Ton Balığı Mousse (Kanape Üzeri)
Mangolu Siyah Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |