Patatesli Biberli Bulgur Pilavı
Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 1–2 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
- 2 orta uzunluk patates (küçük küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su (veya et/tavuk suyu)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran ayarlanır)
- ½ çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı: ½ çay kaşığı pul biber
- Kimyon yahut kuru nane
Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğra, kırmızı biberleri temizleyip küçük küp yahut jülyen doğra. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğra.
- Bulguru yıka süz ve beklet. Suyu kaynatmaya başla.
- Orta uzunluk tencereyi orta ateşte ısıt, 3 yemek kaşığı sıvı yağı koy.
- Doğranmış soğanı ekle, şeffaflaşana kadar 3–4 dakika kavur.
- Kırmızı biberleri ekle, 2–3 dakika daha sotele (biberler yumuşasın).
- Küp patatesleri tencereye ek et, üzerine yarım çay kaşığı tuz serpiştirip 5–6 dakika aralıklı karıştırarak yavaşça kızarana/ yumuşayana kadar pişir.
- Domates salçasını ekle, 1–2 dakika karıştırarak çiğ kokusu gidene dek kavur.
- Bulguru ekle, 1 dakika boyunca tüm gereçlerle karıştırıp bulgurun yağ ve salçayı çekmesini sağla.
- Kaynar suyu dikkatlice ekle. Kalan tuzu, karabiber ve dileğin diğer baharatları ekle. Karıştır.
- Su kaynadığında altını en kısığa al, kapağı kapat ve 12–15 dakika suyunu çekene kadar pişir.
- Ocağı kapat, kapağı açmadan 7–10 dakika demlensin.
- Son olarak kapağı aç, çatalla yavaşça havalandırıp karıştır. Servis tabağına aldığında, üzerine isteğe nazaran zeytinyağı yahut tereyağı gezdirip, kıyılmış maydanoz serpebilirsin. Afiyet olsun.
Patatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






