Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Kolay Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Su
İçi için;
- 250 gram kıyma
- 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Salça
Üzeri için;
- 1 beze hamur
- Sarımsak
- Yağ
- Salça
- Nane (isteğe nazaran haşlanmış nohutta koyabilirsiniz)
Kolay Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp, yoğuruyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Biraz dinlendiriyoruz. Bu ortada iç materyali için soğanı ve maydanozu olabildiğince ince doğruyoruz.
- Uygun bir yoğurma kabındaki kıymanın üzerine soğan, maydanoz ,karabiber, salça ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Hazır olan iç harcı bir kenara alıyoruz.
- Hamurları yuvarlayarak beze haline getiriyoruz.
- Bezelerden bir adedini alarak unluyoruz ve oklava yardımıyla açıyoruz.
- Şeritler halinde hamuru kesiyoruz ve üzerine hazırladığımız harçtan yerleştiriyoruz. Akabinde şeritleri kare halinde katılıyoruz. Tüm materyal bitene kadar sürece devam ediyoruz.
- Üzeri için de hamur kırtlakları için de 1 beze hamuru alıp kesiyoruz ve uzun yuvarlak şeritler yapıyoruz ve una batırıp küçük küçük kesiyoruz.
- Mantılarımızı dolapta biraz kuruttuktan sonra tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz. Nar ekşiside ekliyoruz.
- Tavada yağ kızdırdıktan sonra hamur kırtlaklarını içine atıyoruz ve kızartıyoruz.
- Daha sonra salça, nane ve sarımsakları da ekledikten sonra tamamdır.
- Mantılarımız haşlandıktan sonra üzeri için hazırladığımız sosu dökelim ve karıştıralım.
- 2-3 dakika kaynadıktan sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun 😊
Kolay Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












