Cevizpare

Cevizpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağından biraz fazla çekilmiş ceviz

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Cevizpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbetimizi kaynatalım. Kaynayan şerbetimizi altını kısıp 10 dk kaynatalım ve bir kaç damla limon sıkıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  2. Ceviz hariç tüm gereçler karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur yapalım.
  3. Ardından cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. Daha sonra 16 eşit bezeye ayıralım.
  5. İstediğiniz formu verebilirsiniz☺️
  6. 175 derece alt üst ayarda 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan tatlımız 1-2 dk birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.

Cevizpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıl Biber Turşusu
Vitamin Deposu Gün Salatası
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif)
Izgara Tadında Fırın Kanat
Bisküvili Kolay Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2024 |