Cevizpare

Cevizpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1.5 çay bardağı irmik
- Yarım su bardağından biraz fazla çekilmiş ceviz
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Cevizpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimizi kaynatalım. Kaynayan şerbetimizi altını kısıp 10 dk kaynatalım ve bir kaç damla limon sıkıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Ceviz hariç tüm gereçler karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur yapalım.
- Ardından cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra 16 eşit bezeye ayıralım.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz☺️
- 175 derece alt üst ayarda 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımız 1-2 dk birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.
Cevizpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




