Lemon Curd Cake

Lemon Curd Cake Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gram labne
  • Yarım limonun suyu
  • 1 limonun kabukları
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yaban mersini

Kremşanti için:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt

Limonlu sos için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 adet limonun suyu ve kabukları
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Lemon Curd Cake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri rengi köpük üzere beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  2. Labneyi, sıvı yağı akabinde limonun suyunu ve kabuklarını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip kek harcımız son halini alıyor.
  4. Harcı kaba döktükten sonra içine istikrarlı bir formda yaban mersinilerini ekliyoruz ve 170 derece fırına veriyoruz. 40 dakika pişme mühleti.
  5. Kremşantiyi bir çay bardağı sütle çırpıyoruz labne arttıysa içine o da eklenebilir. Akabinde soğutmaya dolaba bırakıyoruz.
  6. Limonlu sos için nişasta yumurta şeker ve limonun suyu ile kabuklarını çırpıyoruz.
  7. Kaynamaya başladıktan bir 2 dakika sonra altını kapatıp tereyağında ekliyoruz.
  8. Sosumuz soğumadan süzgeç yardımı ile süzüyoruz.
  9. Süzdükten sonra sosun kaysak bağlamaması için üzerine streç sinema değecek formda kapatıp onu da dolaba koyuyoruz.
  10. Kekimiz fırından çıktıktan sonra bir mühlet soğumasını bekliyoruz. Bu esnada sıcağa gittikten sonra dolapta soğutabilirsiniz.
  11. Soğuyan bütün materyalleri birleştiriyoruz. Kekin üzerine kremşanti sıkıp akabinde limonlu sosumuzu eşit bir biçimde dağıtıp yaban mersinilerini ekliyoruz. Afiyet olsun 💛

Lemon Curd Cake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
Damla Çikolatalı Kek
Taze Fasulyeli Erişte Makarna
Kahve Yanına Bademli Kaju Çikolata
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek
Tavuklu Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |