Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (beyazı üzerine)
- 1 paket kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı ılık süt, maya, şekeri yoğurma kabına alalım ve üzerini kapatıp 10 dk etkinleşmesini bekleyin.
- Daha sonra yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ek edelim.
- Un ölçüsü unun markasına ve yogunluguna nazaran değişebilir yavaş yavaş katın ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru toparladıktan sonra üzerini kapatıp bir saat mayalandırın mayalanan hamura biçim verelim ve yarım saat tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
- Tepsi mayasında hamur daha yumuşak ve puf puf oluyor üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otuyla süsledikten sonra 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun🌸
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







