Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (beyazı üzerine)
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı ılık süt, maya, şekeri yoğurma kabına alalım ve üzerini kapatıp 10 dk etkinleşmesini bekleyin.
  2. Daha sonra yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ek edelim.
  3. Un ölçüsü unun markasına ve yogunluguna nazaran değişebilir yavaş yavaş katın ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru toparladıktan sonra üzerini kapatıp bir saat mayalandırın mayalanan hamura biçim verelim ve yarım saat tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
  5. Tepsi mayasında hamur daha yumuşak ve puf puf oluyor üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otuyla süsledikten sonra 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun🌸

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katı Yağsız Brownie Kurabiye Tarifi
Pratik Bisküvili Puding Tatlısı
Pizza Görünümlü Börek (Videolu)
Simit Kurabiye
İnanılmaz Besleyici Kastamonu Ekşi Pilavı
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |