Pratik Kavun Tatlısı
Pratik Kavun Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk kavun (2 buçuk kilo civarı)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Süslemek için;
- İstenilen meyveler
Pratik Kavun Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kavunu güzelce yıkayalım dilimlere ayırıp doğrayalım 2-3posta halinde mutfak robotundan geçirelim son postayı geçirirken nişastayı ekleyelim.
- Daha sonra püre halindeki kavunu tencereye aktaralım orta ateşte daima karıştırarak pişirmeye başlayalım kıvam alıp kenarlardan pıt pıt atmaya başladığında hindistan cevizini ekleyelim, son kez karıştırıp ocaktan alalım.
- Kaselere paylaştıralım oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra meyvelerle süsleyip servis yapalım bu hafif meyve tatlısına bir baht verin kesinlikle deneyin. Kavun severler bayılacak şimdiden afiyet olsun 🍋🟩🍋🟩.
Not:Kavununuz tatsız ise pişirirken damak tadınıza nazaran şeker ilave edebilirsiniz 3 yada 4 yemek kaşığı üzere benim kavunum tatlıydı gerek duymadım☺️.
Pratik Kavun Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











