Kakaolu Pudingli Cevizli Soslu Kek
Kakaolu Pudingli Cevizli Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakaolu toz puding (pişirilen tür)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un (kıvama nazaran az ya da çok olabilir)
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Sos için
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Kakaolu Pudingli Cevizli Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kakaolu toz pudingi ekleyin, karıştırmaya devam edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. En son cevizleri ek edip spatula ile karıştırın.
- Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün. Evvelce ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin (kürdanla denetim edin).
- Küçük bir tencerede süt, kakao ve şekeri çırparak ısıtın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, tereyağını ekleyip karıştırın. Hafif akışkan bir kıvam elde edin.
- Kek pişip ılıyınca üzerine kürdanla delikler açın. Ilık sosu kekin üzerine dökün. Sosu çekmesi için en az 30 dakika bekletin.
- İsteğe nazaran üzerine hindistan cevizi, fındık yahut ekstra ceviz serpebilirsiniz.
Püf noktası:Sosun sıcak, kekin ise ılık olması sosu daha âlâ çekmesini sağlar. Daha ağır çikolata tadı istersen sos pişerken içine 40-50 gram bitter çikolata ekleyebilirsin.
Kakaolu Pudingli Cevizli Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






