Frambuazlı Borcam Tatlısı
Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 3 türk kahvesi fincanı şeker
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan süt
- 3 fincan un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
Frambuazlı sos için:
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 300 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
Pastacı kreması için:
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram sıvı krema
Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekeri uygunca çırpalım. Sıvıyağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim son sefer çırpalım.
- Büyük kare borcamı yağlayıp, karışımı dökelim ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Piştiğinden emin olunca keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Pastacı kreması için tereyağı ve sıvı krema hariç bütün materyalleri karıştırıp ocakta kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
- Frambuazlı sos için bütün gereçleri karıştırıp kaynayana kadar pişirelim. Sonrasında soğumaya bırakalım.
- Keki sütle ıslatıp üzerine frambuazlı sosu yayalım. Sosun üzerine de pastacı kremasını sürelim güzelce düzleyelim. En az 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerini süslemek için; istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. ♡♡♡.
Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















