Kabak Sarma

Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak (açık yeşil kabak daha hoş olur)
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru maydanoz

Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeğinizin üretimine köftelik bulguru ıslatarak başlayınız ve kabarması için kenara aliniz. Soğanı rendeleyiniz. Kabaran bulgura, kıymayı, soğanı, salçayı, yumurtayı ve baharatları ek ediniz güzelce yoğurunuz.
  2. Sonra kabakları soyma bıçağı ile ince ince dilimleyiniz kabakların uç kısmına hazırlamış olduğunuz harçtan koyunuz ve sarınız borcama yerleştiriniz hepsini sarın.
  3. Sosunu hazırlamak için salçayı suyu ve tuzu ek edip güzelce karıştırınız, sarmaların üzerine dökünüz. Küçük tereyağı paraçalarını üzerine yayınız maydanoz serpiniz ve yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatınız.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika üstü kapalı pişiriniz. Sonra üstünü açıp 10. Dakika daha pişiriniz ve yoğurtla servis yapınız.

Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Gelin Pastası
Mercimek Ekmeği
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Su Böreği
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |