5 Yaş Kurabiyesi

5 Yaş Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Süslemesi için;

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay bardağı su
  • Şeker hamuru

5 Yaş Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alıyoruz.
  2. Kıvam alana kadar yoğuruyoruz sonra unu ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edilir.
  3. Merdane yardımı açılır ,5 rakamlı kalıp ile biçim verilir ve tepsiye dizilir.
  4. 180 derecede fırına atıyoruz.
  5. Piştikten sonra soğuyunca şeker hamurunu merdane ile açıp yeniden 5 yaş kalıbı ile halini çıkartıyoruz.
  6. Kurabiyelerimiz ballı su ile üstünden geçip şeker hamuru kalıbında 5 sayısını basıp üzerine yapıştırıyoruz.
  7. Ben tek kişilik paketlere koydum okula yaptığım için daha uzun ömürlü kalıyor afiyet olsun.

5 Yaş Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Bursa Usulü Pideli Köfte (Videolu)
Ispanaklı Pasta
San Sebastian Cheesecake
Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet )
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Hdabla | © 2024 |