Peynirli Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı elenmiş un
- Sağlığınıza nazaran tuz
- Yeterince ılık su
- 1 paket instant maya
- İç materyal için: 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- Kızartmak için gereğince sıvı yağ
Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba un, tuz, maya alınır harmanlanır yavaş, yavaş, ılık su ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alınır toparlanır bezeler yapılır. 1 santim kalınlığında açılır, su bardağı ağzıyla bastırarak yuvarlaklar yapılır.
- Rendelenmiş peynirden kaşık yardımıyla yuvarlak kesilen hamurun yarısına konur kapatıp uçlarından bastırıp, yapıştırılır fotoğraftaki üzere.
- Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp ocağa alınır kızdırılır, hamurlar orta harlı ocakta gerili önlü kızartılır. Servise hazır. Afiyet olsun ⚘
Peynirli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











