İncirli Tatlı

İncirli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 8 adet küp küp doğranmış kuru incir
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Kakao

İncirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kekini hazırlayalım ,yumurta, şeker çırpılır.
  2. Un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım .
  3. Sonra ceviz ve inciri ekleyip karıştıralım.
  4. Yağladığımız borcama döküp 180 derecede pişirelim.
  5. Kenara soğuması için bırakalım.
  6. Nescafeli su ile ıslatalım .
  7. Soğuyunca muhallebi için tencereye un ,nişasta ve sütü alalım.
  8. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  9. Ocağı kapatınca şeker ekleyip karıştıralım.
  10. Soğuyunca krem şanti ekleyip mikserle çırpalım ve tatlının üzerine yayalım .
  11. En son kakao serpelim afiyet olsun.

İncirli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Tam Buğday Unlu Pamuk Sandviç Ekmeği
Pişmeyen Kolay Pasta
Göçmen Döndürmesi (Pazı Sapından)
Kuru İncir Reçeli
Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Güzel Patlıcan Tarifi
Hdabla | © 2024 |