Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

28 cm fırın tepsisi için:

  • 3 adet şeftali
  • 3 kaşık şeker

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri elma dilimi formunda dilimleyin. Fırına girebilecek olan fırın tepsisi yahut borcama 3 kaşık şeker dökün dilimlenmiş şeftalileri sırayla dizin. Ocakta şeker eriyene ve şeftaliler az yumuşayana kadar pişirin.
  2. Kek harcını hazırlayın. Ocakta pişen şeftalilerin üzerine yavaşça dökün ve fırına verin. Denetimli halde pişirin. Yumuşak kıvamlı bir kek olacak.
  3. Fırından çıkınca birinci sıcağı geçince üzerine bir tepsi kapatın biraz bekleyin ve aykırı çevirin, dilimleyin. Servise hazır. Yapanlara afiyet olsun. Beğenmeyi yorum yapmayı unutmayın 🤗🤗.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Muzlu Milkshake
Mini Pizzalar
Limonlu Kek Tarifi ( Ferah Limon Sosuyla)
Jelopene Turşu
Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf
Çikolata Bombası
Hdabla | © 2025 |