Fellah Köfte (Yumurtasız)

Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3–4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates (veya 1 su bardağı domates sosu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım limon suyu yahut 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • İnce kıyılmış maydanoz

Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu dökün, üstünü kapatın ve yaklaşık 10–15 dakika bulgurun şişmesini bekleyin.
  2. Şişen bulgura irmik, un, salça ve baharatları ekleyin. Tüm gereçleri güzelce karıştırın ve yoğurun. Hamur kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurmak kâfi olur.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparın, yuvarlayın ve ortasına parmağınızla yavaşça bastırarak çukur oluşturun.
  4. Geniş bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Köfteleri içine atın ve yüzeye çıkana kadar (yaklaşık 4–5 dakika) haşlayın. Kevgirle alıp kenara alın.
  5. Zeytinyağında ezilmiş sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika çevirdikten sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. 5–6 dakika pişirin. Baharatları, limon suyunu yahut nar ekşisini ekleyin.
  6. Haşlanmış köfteleri üzerine sosu dökün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Bulgur Pilavı
Mercimek Köftesi
Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye
Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri)
Hdabla | © 2025 |