Karamelli Soğuk Kahve

Karamelli Soğuk Kahve Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2-3 tatlı kaşığı karamel sos
  • 1-2 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  • 4-5 küp buz

Üzeri için;

  • Ekstra karamel sos

Karamel sos için

  • 1 su bardağı toz şeker (200 g)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (45 g)
  • 1 çay bardağı krema (100 ml yoksa süt kullanabilirsin, fakat krema daha ağır olur)

Karamelli Soğuk Kahve Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kahveyi sıcak suyla (az miktarda) çözdür, soğuması için kenara al. Blendera süt, kahve, şeker ve 2 tatlı kaşığı karamel sos ekle.
  2. Buzları ek edip 30-40 saniye kadar köpüklenene dek karıştır. Bardağın iç kenarlarına karamel sos gezdir. Kahveyi bardağa dök. Üzerine krem şanti sıkıp, karamel sosla süsleyebilirsin.
  3. Karamel sos için; kalın tabanlı bir tencereye şekeri koyun, orta ateşte tahta kaşıkla karıştırmadan erimesini bekleyin. (ara orta tencereyi sallayabilirsiniz, fakat çok karıştırmayın ki kristalleşmesin)
  4. Şeker büsbütün eriyip altın rengi alınca tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ocağı kısın, yavaşça kremayı ekleyin (bu sırada kabarır, dikkatli olun) karışım homojen olana kadar 1-2 dakika karıştırın.

Karamelli Soğuk Kahve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Bayat Ekmekli Bazlama Tarifi
Tahinli Cevizli Kek
Pratik Yalancı Mantı
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |