Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 yumurta (akı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( ben 3.50 bardak kullandım )
  • Kırılmış fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza yağlarımızı pudra şekerimizi ve yumurtamızı ekliyoruz harmanlıyoruz.
  2. Sonra geri kalan materyallerimizi ekliyoruz unumuzu denetimli bir biçimde koyalım. Yumuşak hamur elde etmemiz gerekir.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
  4. Önce ayırdığımız yumurta akına sonra fındığa bulayalım.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.

Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Gofret Kurabiye
Tavuklu Yaprak Sarma
Karadeniz Pidesi (Yumurtalı, Samsun Ordu Pidesi)
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Lazanya
Hdabla | © 2025 |