Ezme Turşu

Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 kg domates
  • 1 kase biber (süs biberi de olabilir )
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çay bardağı limon suyu yada bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı tuz
  • 4-5 diş sarımsak

Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçları rendeleyin, akabinde domates, biber ,sarımsağı robotta çekelim, bir kaba alıp sirke ,limon suyu ,tuzu ekleyip uygunca karıştırın.
  2. Ardından iki saat ortada karıştırarak bekletelim kavanozlara doldurun.
  3. Bu tanımımız buzdolabında koruma etmek gerekir yemekleriminiz yanına çok hoş eşlik edecektir.

Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokolili Bol Sebzeli Tavada Kış Böreği (Fırın Kullanmadan Bol Vitaminli Börek)
Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması
Ev Usulü Tepsi Kebabı
Un Kurabiyesi
Patatesli Kesme Poğaça
Kavanozda Konserve Kuzu Eti
Hdabla | © 2025 |