Ezme Turşu
Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg havuç
- 1 kg domates
- 1 kase biber (süs biberi de olabilir )
- 1 su bardağı sirke
- 1 çay bardağı limon suyu yada bir tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı tuz
- 4-5 diş sarımsak
Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları rendeleyin, akabinde domates, biber ,sarımsağı robotta çekelim, bir kaba alıp sirke ,limon suyu ,tuzu ekleyip uygunca karıştırın.
- Ardından iki saat ortada karıştırarak bekletelim kavanozlara doldurun.
- Bu tanımımız buzdolabında koruma etmek gerekir yemekleriminiz yanına çok hoş eşlik edecektir.
Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














