Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 kase hindistan cevizi bulamak için
  • 1 kase reçelin denesiz sıvı kısmı

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına sırasıyla tüm materyalleri ekleyip biraz sert bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  2. Merdane ile inceltip çay bardağı ile yuvarlak biçimde kesiyoruz.
  3. Tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kurabiyeler soğuduktan sonra tencerede kaynattığımız sıcak reçele buluyoruz.
  5. Hindistan cevizine de buladiktan sonra iki saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Et
Ağlayan Pasta
Açma
15 Dakikada Pratik Petibörlü Çikolata Topları – Kolay Çikolatalı Truff Tarifi (Videolu)
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote
Hünkar Beğendi Tarifi (Lokum Gibi Etiyle)
Hdabla | © 2025 |