Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı kaynar su yada tavuk yada et suyu olabilir
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip üzerini kapatalım .
  2. Yarım saat bu formda pirinç yumuşasın.
  3. Yarım saatın sonunda güzelce yıkayıp süzgece alalım.
  4. Diğer tarafta zeytinyağı yanmaz yapışmaz pilav tenceresine alalım, tel şehriyeyi de ekleyip pembeleşene kadar kavurup pirinci ekleyip bir iki çevirelim.
  5. 2 su bardağı kaynar suyu yada et suyu yahut tavuksuyu ekleyelim .
  6. Tuzunuda koyup karıştırıp kapağını kapatalım.
  7. Ocağı güzelce kısalım ,pişene kadar hiç karıştırmayalım .
  8. Pirinçler başkaldırana kadar pişirelim.
  9. 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, altını söndürelim, servis edeceğimiz vakit karıştıralım.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erikli Kek
Fırında Karnabahar
Portakal Aromalı Kek
Sarımsak Soslu Mantar
Pizza Poğaça
Kahvaltılık Zeytin Salatası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet