Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı kaynar su yada tavuk yada et suyu olabilir
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip üzerini kapatalım .
  2. Yarım saat bu formda pirinç yumuşasın.
  3. Yarım saatın sonunda güzelce yıkayıp süzgece alalım.
  4. Diğer tarafta zeytinyağı yanmaz yapışmaz pilav tenceresine alalım, tel şehriyeyi de ekleyip pembeleşene kadar kavurup pirinci ekleyip bir iki çevirelim.
  5. 2 su bardağı kaynar suyu yada et suyu yahut tavuksuyu ekleyelim .
  6. Tuzunuda koyup karıştırıp kapağını kapatalım.
  7. Ocağı güzelce kısalım ,pişene kadar hiç karıştırmayalım .
  8. Pirinçler başkaldırana kadar pişirelim.
  9. 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, altını söndürelim, servis edeceğimiz vakit karıştıralım.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde 24 Kişilik Tiramisu (Videolu)
Hatay Usulü Fellah Köftesi
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Muhteşem Bir Lezzet)
Dubai Tatlısı
Ramazan Pidesi
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Hdabla | © 2024 |